Karavan Çeşitleri Nelerdir ?


Karavan çeşitlerini ve türlerini paylaşacağımız bu makalemizde iki türden karavandan bahsedeceğiz.


 


Motokaravan

Motokaravan, AB Karoser Kodu SA'ya sahip özel amaçlı bir Avrupa Birliği (AB) M kategorisi araçtır. Araç türlerinin teknik açıklamaları hakkında daha fazla ayrıntı için lütfen ilgili AB direktifine bakın.



En azından aşağıdaki ekipmanı içeren yaşam alanlarını içerecek şekilde inşa edilmelidir:

 

  • koltuklar ve bir masa
  • uyuma yeri (koltuklardan dönüştürülebilir)
  • pişirme tesisleri
  • depolama tesisleri



Bu ekipman yaşam alanına güvenli bir şekilde takılmalıdır. Kolayca çıkarılabilen masalar kabul edilebilir.



Öncelikle bir karavan, bir kişinin (orta boyda) ayakta rahatça hareket edebileceği mobil yaşam alanı sağlamalıdır.



Yaşam barınma alanı, bir kişi veya kişiler için uzun süre rahat bir yaşam ortamı sağlamalıdır.



Bu genellikle bir aracın arka bölmesinin tamamının sürücü mahallinin arkasında kullanılmasını gerektirir. Yaşam alanı, içinde oturanlara yemek pişirme, yemek yeme, uyuma ve ilgili tesislere hazır erişim sağlamalıdır.



Arka bölmede yer alan yaşam yaşam alanının yan camlara sahip olması beklenmektedir. Yemek pişirmenin gazla yapıldığı durumlarda, bir Gaz Tesisatçı Sertifikası da bulunmalıdır.


Amaca uygun olarak inşa edilen motokaravan, mobil yaşam konaklama ihtiyacını karşılar. Bir aracı motorlu karavana dönüştürürken, dönüşümlerin bu gereklilikleri karşılamaya yeterli olduğundan emin olmalısınız.




Araçlar 'günlük minibüs'lerdir ve modifikasyonlar arka bölmenin içini yeterince değiştirmiyorsa motorlu karavan olarak nitelendirilmezler.


Aynı şekilde, araçlar, yalnızca yemek pişirme tesislerine dışarıdan erişim sağlamak için bagaj saklama alanını değiştirirlerse "günlük minibüsler"dir.


 


Alkovenli Karavan


 


Uygun fiyata çok sayıda karavan seçeneği. 142 litrelik büyük bir buzdolabı, ekstra geniş giriş kapısı veya zorlu taşıma görevleri için özellikle yüksek arka garajlar sayesinde Trend, Dethleffs karavan dünyasına mükemmel bir başlangıçtır. Hafif bir mutfak: Sadece 3,5 tonluk brüt araç ağırlığına rağmen, altı kişi onunla seyahat edebilir (A 5887 ve A 6977)!



Trend A 7877-2, ekstra alan ve taşıma kapasitesi mevcuttur. İzin verilen toplam beş ton ağırlığıyla, ailelere daha fazla alan sunar - ve son derece cazip bir fiyata. Ek olarak, çift kat seçeneği ile bir kış uzmanıdır ve yerden tasarruf sağlar.



Trend Alkoven, çok fazla bagajla tura çıkan herkes için ideal bir seyahat arkadaşıdır. İster aile ev eşyaları isterse spor malzemeleri - her şey buraya sığar. Hacimli olan her şey büyük arka garajlara gider. A 5887 ile alt ranza katlanarak büyük bir saklama alanı yaratılabilir.


Ve en iyisi - herkes tura çıkabilir! Çünkü isteğe bağlı güvenlik paketi ile birlikte 6 kişilik bir tatil bile mümkündür.


Tam teşekküllü karavan ile ise her türden yaşam çerçevesini yaşayabileceğiniz lüks bir ev gibi hayat sunar. Bu karavan çeşitlerini de deneyimleyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İşe Gitmek İçin Yol Masrafları Nasıl Kısılır?

Yazıcı ve Gerekli Tüm Muadilleri İçin Dcptoner.com

Gaziemir Güvenilir Araç Kiralama Hizmetleri